Recuperarea după înlocuirea șoldului: totul despre asta

 

Ce să faci după înlocuirea șoldului? Cum putem sprijini procesul de recuperare, ce metodă de reabilitare este potrivită și cum ne putem pregăti casa pentru aceasta? În acest articol răspundem la aceste întrebări și vă oferim exemple de ajutoare din catalogul nostru “Pentru o viață mai bună”!

 

Atunci când vi se face o înlocuire de șold, modul în care vă recuperați acasă după ce sunteți externat din spital este extrem de important. Imediat după înlocuirea articulației, vă puteți pregăti locuința cu ajutoare care să vă ofere o modalitate sigură și ușoară de a gestiona activitățile de zi cu zi.

 

Sănătatea și confortul pot fi asigurate prin securizarea încăperilor umede, a scărilor, a zonelor greu accesibile și trecătoare din locuința dumneavoastră. Ajutoarele, la rândul lor, vă vor ajuta să vă adaptați la noul stil de viață și să fiți mulțumit și fericit de activitățile pe care le desfășurați.

 

 

După ce vă întoarceți acasă:

 

  • Este foarte important să urmați instrucțiunile chirurgului după ce ați fost externat din spital;
  • dacă veți folosi un umblător sau o cârjă pentru a vă ajuta să mergeți, întrebați cât de multă greutate puteți pune pe piciorul operat;
  • Nu uitați că după operație probabil că veți obosi mai repede decât de obicei. Așa că planificați o pauză obligatorie de 30 până la 60 de minute înainte de prânz și o alta după-amiaza;
  • Investiți într-o modernizare temporară a toaletei care va reduce semnificativ presiunea asupra șoldurilor și genunchilor în timp ce stați în picioare și în poziție verticală;
  • Un scaun de baie, pe de altă parte, vă va permite să stați jos în timp ce faceți duș în cadă, pentru o siguranță și un confort sporit;
  • Un burete de baie cu un mâner lung poate fi folosit pentru a ajunge la partea inferioară a picioarelor. Evitați activități precum măturatul, spălatul cu mopul și folosirea aspiratorului;
  • Dacă aveți dificultăți în a vă pune șosetele, luați în considerare și această cizmă de șosete.

 

 

Ajutoare pentru facilitarea activităților zilnice

 

Devine dificil și aproape imposibil să îndoiți și să flectați piciorul care a suferit o intervenție chirurgicală. Autoîngrijirea și confruntarea cu dificultățile legate de restricția de mișcare pot fi depășite prin utilizarea unei cizme de șosete, a unui pantof cu mâner lung sau a unui prelungitor de braț.

Pentru deambularea la domiciliu, cele mai sigure și mai confortabile mijloace ajutătoare sunt mersul pe jos și rulourile. Profitând de stabilitatea acestora, ați putea să vă deplasați în siguranță fără pericolul de a aluneca sau de a cădea. Activități precum șederea, culcarea și ridicarea din poziția șezut se realizează complet independent și cu ușurință cu ajutorul lor.

Celălalt ajutor de mobilitate extrem de popular este, bineînțeles, scaunul cu rotile. Adapt BG oferă multe modele de scaune rulante pentru cumpărare, precum și scaune rulante pentru închiriere.

Cârjele axilare, bastoanele și bastoanele sunt un alt instrument preferat de persoanele cu proteze articulare. Acestea oferă o mobilitate și o mobilitate mai mare, dar sunt recomandate utilizatorilor cu o bună forță musculară și coordonare a membrelor.

 

Reabilitarea la domiciliu după înlocuirea șoldului sau a genunchiului

 

După o ședere în spital, este de dorit o reabilitare activă. Recâștigarea forței și a mișcărilor la nivelul membrelor inferioare este de o importanță capitală după artroplastia de șold. Folosirea echipamentelor de exerciții pasive și active vă va ajuta să vă recuperați mai repede și mai eficient.

Dispozitivul Arthromot CPM (Continues Passive Motion) este conceput pentru gimnastică pasivă pentru a îmbunătăți mișcarea sistemelor circulator și limfatic. De asemenea, vă va oferi o mai mare mobilitate și flexibilitate la nivelul membrului supus intervenției. Mișcările efectuate de dispozitiv sunt necesare pentru a restabili mobilitatea normală și volumul articular. Este deosebit de util pentru pacienții care necesită mișcări combinate ale tuturor articulațiilor membrului operat.

Dispozitivul este cel mai necesar pentru persoanele care petrec perioade lungi de timp în poziție orizontală și pentru pacienții care nu își pot menține corpul în poziție verticală sau așezat pentru perioade lungi de timp.

 

 

Consultați Adapt.bg sau reabilitatorul care vă monitorizează și vă sprijină recuperarea înainte de a utiliza astfel de ajutoare!

 

 

 

Reglarea casei

 

Pentru a adapta camerele umede, aveți nevoie de materiale precum bare de sprijin, o extensie pentru un vas de toaletă mai înalt și stabilizat și un scaun de baie care poate fi folosit fără riscul de a aluneca.

 

 

Modernizarea băii și a toaletei

 

Modernizări ale vasului de toaletă cu înălțime reglabilă. Potrivite pentru persoanele cu mișcare limitată a șoldurilor. Modernizările pentru vasul de toaletă pot fi fixate la diferite înălțimi deasupra vasului de toaletă. De asemenea, pot fi fixate cu o ușoară înclinare pentru un confort maxim al utilizatorului. Acest lucru facilitează atât așezarea pe scaunul de toaletă, cât și ridicarea în picioare. Îmbunătățirea scaunului de toaletă endoprotetic după înlocuirea șoldului

 

 

Mânere de susținere (tip de suprastructură) pentru toaletă.

Ramele de susținere oferă siguranța și sprijinul atât de necesare atunci când se utilizează toaleta după înlocuirea șoldului. Unul dintre cele mai populare dintre acestea este Inaltator WC ETAC CLOO.

 

 

 

Scaune pentru baie

Scaunele de baie combinate sunt, de asemenea, o metodă convenabilă și sigură de a merge la toaletă fără a fi nevoie să mergeți la toaletă. Cel mai des comandat model din catalogul nostru este scaunul pentru baie și toaletă Etak Swift.

 

Scaune de baie reglabile

Un alt scaun pentru baie, dar conceput pentru a fi utilizat în baie. Scaun reglabil “Etak SWIFT”.